Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link


Enter Your Email :

Software Companies Placement Papers With Answers-Apps Associates -Free Download

11. Series Completion:

11, 10, ?, 100, 1001, 1000, 10001

A. 101

B. 110

C. 111

D. None of these

Explanation:

The pattern is -1, x 10 + 1, 1-, x 10 + 1, ........

So, missing term = 10 x 10 = 101.

12. Coding and Decoding:

In a certain code, TRIPPLE is written as SQHOOKD. How is DISPOSE written in that code?

A. CHRONRD

B. DSOESPI

C. ESJTPTF

D. ESOPSID

Explanation:

The given code, T-1=S, R-1=Q, I-1=H, P-1=O.

Similarly, DISPOSE-> CHRONRD.

13. Blood Relation:

(i) In a family of six persons A, B, C, D, E and F, there are two married couples.

(ii) D is grandmother of A and mother of B.

(iii) C is wife of B and mother of F.

(iv) F is the granddaughter of E.

What is C to A?

A. Daughter

B. Grandmother

C. Mother

D. Cannot be determined

E. None of these

Answer: C.

14. Decision Making:

Read the following information to answer the questions given below. Following are the criteria for granting admission to a course:

The candidate must

(A) Be at least a graduate with 1st class

(B) Be not more than 25 years as on 15th Aug, 1993

(C) Have secured minimum 50% marks in the entrance test

(D) Be fluent in Hindi and English

However, if a candidate….

(I)fulfils all other criteria except B above, but is less than 30 years and also belongs to backward class, should be given admission

(II) fulfils all other criteria except A above, but is a Post-graduate with minimum 55% marks should be referred to the Chairman-Admissions.

(III)fulfils all other criteria except C above, but has got minimum 45% marks in the entrance test should be waitlisted.

Based on the above criteria and the information, given in each of the following questions, you have to take the decision in regard to each of the cases given below. These cases are given to you as on 15th Aug, 1993.

" Rajni Sikka whose date of birth is 11th Jan, 1970 is a backward class candidate. She has passed her graduation with 1st class this year. She secured 44% marks in the entrance test. She is fluent in both Hindi and English. "

A. If admission is to be given

B. If the candidate is to be referred to the Chairman-Admissions

C. If to be waitlisted

D. If data given are not sufficient to take decision and

E. If not to be admitted

Explanation:

Marks obtained by the candidate in the entrance test is just 44%, and hence does not fulfils even the minimum criteria of 45% marks as stipulated by Condition III. Hence, the candidate should be wait-listed.

15. Statement-Arguments:

Statement: Should there be more than one High Courts in each state of India?

Arguments:

(I) No, this will be a sheer wastages of taxpayer’s money

(II)Yes, this will help to reduce the backlog of cases pending for a very long time.

A. if only argument I is strong

B. if only argument II is strong

C. if either I or II is strong

D. if neither I or II are strong

E. if both I and II follow

Answer: A.

16. Statement Assumptions:

Statement: “The bridge was built at the cost of Rs. 128 crores and even civil bus service is not utilizing it, what a pity to see it grossly underutilized.” – A citizen’s view on a new flyover linking east and west sides of a suburb.

Assumptions:

(I) The building of such bridges does not serve any public objective

. (II) There has to be some accountability and utility of money spent on public projects.

A. Neither I nor II is implicit

B. Only assumption II is implicit

C. Only assumption I is implicit

D. Either I or II is implicit

Answer: B.

17. Statement-Conclusions:

Statements: Any student who does not behave properly while in the school brings bad name to himself and also for the school.

Conclusions:

(I) Such student should be removed from the school.

(II) Stricter discipline does not improve behaviour of the students.

A. Only conclusion I follows

B. Either I or II follows

C. Only conclusion II follows

D. Neither I nor II follows

Answer: D.

18. Course of Action:

Statement: If the retired Professors of the same Institutes are also invited to deliberate on restructuring of the organization, their contribution may be beneficial to the Institute.

Courses of Action:

(I) Management may seek opinion of the employees before calling retired professors.

(II) Management should involve experienced people for the systematic restructuring of the organization.

A. Only I follows

B. Only II follows

C. Either I or II follows

D. Neither I nor II follows

Answer: B.

19. What is the ratio of production of LCDs in the years 2008 and 2010?

A. 4: 3

B. 3: 4

C. 1: 3

D. 2: 3

Explanation:

The required ratio = 9000/12000 = 3: 4.

Apps Associates Verbal Ability Test

20. His office is ___ the corridor.

A. on

B. in

C. beside

D. along

Answer: D.

21. Synonym:

GERMINATE:

A. Decay

B. Breed

C. Produce

D. Sprout

Answer: B.

22. Antonym:

Extensive:

A. Expensive

B. Compact

C. Concrete

D. Narrow

Answer: D.

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Get All Placement Papers & Tech Round and Aptitude Materials in Our Website




Aptitude

All Aptitude Test Topics with Answers-Complete Details & Free Download

Placement Papers

All Companies Placement Papers with Answers - Free Download of Materials

Technical Round Interview

All Companies Technical Round Interview Asked Questions with Answers

Government Jobs

All State and Central Government Jobs/Railway & Bank Jobs/Alll Competitive Exams-Complete Details.

Software Jobs

Entry Level Software & IT Jobs in Chennai/Bangalore & Leading Metro Cities-Complete Details.

Conference/Symposium

Engineering Colleges & University /Premier Institute (IIT/IIM/etc.,) Events Details.

Off-Campus/Walk-in

All Software Companies & Core Companies Off-Campus Interviews & Walk-in across India-Complete Details.

All Bank Jobs

All Government Bank & Private Bank Jobs-Complete Details.

Internships

All Companies Internships-Complete Details.

IBPS

Probationary Officers/Clerk and Management Trainees & All IBPS Exams/Syllabus-Complete Details.

GATE

All Branches Syllabus & Question Papers-Free Download.

IES-Exam

Indian Engineering Services Syllabus & Question.Papers-Complete Details.

Software Program

Top Programming Source Codes/Lab Manuals with Solutions-Complete Details

Anna University

B.E/B.Tech/M.E/M.Tech/MCA/MBA Latest Syllabus & Question Papers

Scholarships

All Central & State Govt Scholarships/ International Scholarships/Merit Scholarships Details.

Placement Papers

All Companies Placement Papers with Answers - Free Download of Materials

Aptitude

All Aptitude Test Topics with Answers-Complete Details & Free Download

Technical Round Interview

All Companies Technical Round Interview Asked Questions with Answers

Certifications

All Certifications Software & All Branches Certifications-Complete Details.

Group Discussion

Group Discussion Various Topics with Valid Points-Complete Details.

HR Round

All HR Round Questions and Answers/Tips & Do's and Don'ts of HR Round.

General Job

Job Interview Tips & Do's/Dont's/Dress Codes/Body Language-Complete Details.

Placement ebooks

All Companies Placement Materials with Answers-Complete Details.

Technical Round Tips

All Kind of Technical Round Interview Tips and Answers/ Do's and Don'ts

Resume

Resume Writing Tips/Do's & Don'ts-Complete Details.

Career Pages

All MNC Companies Career Pages & Current Openings-Complete Details.

Software Projects

All Software Projects with Source Codes-Free Download & Details.

GRE

GRE Exam Procedure and Complete Details.

TOEFL

TOEFL Exam Procedure and Complete Details.

IELTS

IELTS Exam Procedure and Complete Details

SAT

SAT Exam Procedure and Complete Details

GMAT

GMAT Exam Procedure and Complete Details

MS in USA

MS in USA Procedure and Complete Details

Civil Engineering

Civil Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester.-Free Download

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Automobile Engineering

Automobile Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Computer Science

Computer Science Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Information Technology

Information Technology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MBA

MBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biotechnology

Biotechnology Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Biomedical

Biomedical Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Aeronautical Engineering

Aeronautical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download

Chemical Engineering

Chemical Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electronics & Communication

Electronics & Communication Engineering Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Electrical & Electronics

Electrical & Electronics Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

MCA

MCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

B.Sc

B.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

BCA

BCA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

BBA

BBA Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

M.Sc

M.Sc All Branches (Maths/Physics/Computer Science/Electronics/etc.,)-Lecture Notes-Free Download

M.Com

M.Com Lecture Notes for All Universities & Lab Manuals for All Semester-Free Download.

Engineering Maths

All Semester Engineering Maths (M1/M2/M3/M4/etc.,) Lecture Notes-Free Download

Engineering EBooks

All Engineering Branches of ebooks Free Download-Complete Details.

Engineering Physics

All Semester Engineering Physics Lecture Notes-Free Download

GATE Preparation Books

All Branches of GATE Free Preparation eBooks-Free Download.

Engineering Chemistry

All Semester Engineering Chemistry Lecture Notes-Free Download

Software Companies Info

All Software Companies in India - Complete Details.

Admission

Foreign Universities All Course Admission Procedures-Complete Details.

Software Ebooks

All Programming Software free Eboooks-Free Download.

Web Hosting

All Web Hosting Procedure-Complete Details.