Join Our Email Alerts-Subscribe
Important Note:Login & Check Your Email Inbox and Activate Confirmation Link



Enter Your Email :

Copyright Disclaimer:
Section 107 of the Copyright Act Fair Use Contents .
We are forwarding content link(s) from our website to content website & We are not serving any contents.
Main Source:Google.com.All the Content PDF link(s) is/are obtained from GoogleSearch
for the purpose of Education & Teaching Intention. Not for commercial purpose.
Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Placement Materials & Answers-Free Download


Software Companies Placement Papers-HAL-Free Download

Qn.17 729 ml of a mixture contains milk and water in ratio 7:2. How much of the water is to be added to get a new mixture containing half milk and half water?

79 ml

81 ml

Answer:

81 ml Explanation: Milk = (729 * (7/9))=567ml Water = (729-567)= 162ml Let water to be added be x ml 567/(162+x) = 7/3 1701 = 1134 + 7x x = 81ml

72 ml

91 ml

Qn.18 What is the 28383rd term in the series 1234567891011121314............

3 Answer:

3

Explanation:

Total number of digits- 1-9 = 9 10-99 = 2x90 = 180 100-999 = 3x900 = 2700Now total is 2889 We need 28383rd digit So we need 28383-2889 = 25494 more digits And after 999 terms will be 4 digit. So we need 25494/4 terms. It comes 6373 terms and 2 more digits. So, 28381th digit would be "2" (6373+900+90+9 = 7372) So, 28383rd digit would be 73727"3" i.e. "3"

Qn.19 If 1.5x=0.04y then the value of (y-x)/(y+x) is

730/77

73/77

Answer: 73/77

Explanation:

x/y = 0.04/1.5 = 2/75

So (y-x)/(y+x) = (1 - x/y)/(1 + x/y) = (1 - 2/75)/ (1 + 2/75) = 73/77.

7.3/77

None

Qn.20 The smallest number which when diminished by 3 is divisible by 21,28,36 and 45 is...

869

859

4320

1263

Answer:

1263 Explanation:

The required number = l.c.m. of (21,28,36 ,45)+3=1263

Qn.21 If x and y are the two digits of the number 653xy such that this number is divisible by 80, then x+y is equal to:

2

3

4

6

Qn.22 A man can row 5 kmph in still water. If the river is running at 1kmph, it takes him 75 minutes to row to a place and back. How far is the place?

3km

Answer:

3km

Explanation:

Speed downstream = (5+1)km/hr = 6 km/hr Speed upstream = (5-1)km/hr = 4 km/hr Let the required distance be x km x/6 + x/4 = 75/60 2x+3x = 15 x = 3km

2.5 km

4 km

5 km

Qn.23 If log 0.317=0.3332 and log 0.318=0.3364 then find log 0.319 ?

0.3396 Answer: 0.3396 Explanation:

See the 3rd & 4th digit number is increased by 3 and 2 after decimal point .

0.317=0.3332

0.318=0.3364

Then for 0.319 = 0.3396

0.3369

0.3368

0.3338

Qn.24 A box of 150 packets consists of 1kg packets and 2kg packets. Total weight of box is 264kg. How many 2kg packets are there ? Answer: 114 Explanation: Let the number of 1 kg packets be x. then the number of 2 kg packets is (150-x) now x * 1 + (150-x) 2 = 264 => x + 300 -2x=264 => -x=264-300= -36 => x=36(no. of 1 kg packets) no. of 2 kg packets = 150 -36= 114

Qn.25 A hat vendor bought hats at Rs 5 per 3 hats. He sold them at Rs 10 per 4 hats. What was his profit percentage?

25

50

30

45

Qn.26 Find by how much percentage the average of first 10 odd numbers (starting from 1) is greater than the last term.

900/19 % 800/66 % 700/124 %

Cannot be determined

Qn.27 In a classroom the average height of all the boys was 170 cm. Rahim recently join the class which originally had 20 boys increased the average to 171cm. Then find the height of Rahim.

167

176

186

191

Answer: 191 Explanation: Before Rahim joined the total height of all the boys = 170 X 20 = 3400. New average = (Total height of all students + height of rahim)/21 = 180 Therefore (3400 + height of rahim)/21 = 171 Therefore height of Rahim = 3780 - 3400 = 191 cms.

Qn.28 Find the sum of all terms in the series 1, 1/2, 1/4 .....

1/6

2/7

1/18

2

Qn.29 X alone can do a piece of work in 15 days and Y alone can do it in 10 days. X and Y undertook to do it for Rs. 720. With the help of Z they finished it in 5 days. How much is paid to Z?

90

70

120

Answer: 120

Explanation: In one day X can finish 1/15th of the work. In one day Y can finish 1/10th of the work. Let us say that in one day Z can finish 1/Zth of the work. When all the three work together in one day they can finish 1/15 + 1/10 + 1/Z = 1/5th of the work. Therefore, 1/Z = 1/30. Ratio of their efficiencies = 1/15: 1/10: 1/30 = 2: 3: 1. Therefore Z receives 1/6th of the total money. Hence, the share of Z = Rs. 120.

Cannot be determined

Qn.30 A plane moves from 9°N40°E to 9°N40°W. If the plane starts at 10 am and takes 8 hours to reach the destination, find the local arrival time ? 11:00

11:30

12:30

Answer:

12:30

Explanation:

Since it is moving from east to west longitide we need to add both ie,40+40=80 multiply the ans by 4 =>80*4=320min convert this min to hours ie, 5hrs 33min It takes 8hrs totally . So 8-5hr 30 min=2hr 30min So the ans is 10am+2hr 30 min =>ans is 1

Source: Contents are provided by Technicalsymposium Google Group Members.
Disclaimer: All the above contents are provided by technicalsymposium.com Google Group members.
Further, this content is not intended to be used for commercial purpose. Technicalsymposium.com is not liable/responsible for any copyright issues.

Placement Papers & Answers PDF-Download



Aptitude & Placement Papers & Answers PDF



Technicalsymposium.com-All Study Materials PDF-Free Download







Technicalsymposium.com-Free Live Support-Chat with Our Experts

Official Contact: +91-9245556793 (Whatsapp Message / SMS / Voice Call)


Our Expert team is ready to answer all your questions immediately-Feel free to speak in Tamil/English.

(Example:Events info/Lecture Notes/Off-Campus & All Jobs/Projects & All education information)

Working hrs (IST): (Morning: 10:00AM-3:00 PM) and (Evening:5:00 PM to 10:00 PM)

All Latest Question & Answer Page (FAQ)-Click here